Canon 80D set voor astrofotografie - EOS 80D

Canon 80D set voor astrofotografie

Canon 80D set voor astrofotografie

172 x bekeken sinds 28 jun 2024 21:42

Omschrijving

Omdat ik inmiddels alweer wat verder ben met mijn astrofotografie bied ik hierbij mijn beginset aan. Liefst verkoop ik het in zijn geheel, maar als je geïnteresseerd bent in onderdelen, neem dan contact met me op.

De set bestaat uit:
- Canon 80D camera, astro modded
- L-Enhance clip in filter
- EOS M42 adapter
- EOS M48 adapter
- USB power adapter
- 220V power adapter
- Batterij
- Oplader
- Pixel TW-283 Wireless Timer Remote control
- Arca Swiss camera L-adapter
- Sandisk SDXC Ultra 64 GB geheugenkaart
- Micro USB naar USB A kabel

Vraagprijs is verlaagd naar €450 voor de hele set. Op onzinbiedingen wordt niet gereageerd.

Canon 80D camera, astro modded. Ik heb veel plezier gehad aan deze camera. APS-C sensor met 24.1 Megapixels, met een pixelgrootte van 3.72 µm. De shuttercount staat op dit moment op 32.906, Canon geeft aan dat deze camera probleemloos tot 100.000 opnames mee moet gaan. Het LCD scherm kan gekanteld worden, wat ideaal is als je iets rond het zenith wilt fotograferen en je met Liveview wilt scherpstellen. De camera is astro modded wat betekent dat er veel meer van het lichtspectrum binnenkomt en je bijvoorbeeld ook Ha (waterstofgas) kunt fotograferen.

Om dat laatste, het fotograferen van Ha, te vergemakkelijken kun je het L-enhance clip in filter gebruiken, dit laat waterstof en zuurstof licht door en blokkeert andere golflengtes waardoor je minder last hebt van omgevingslicht. Dit filter kun je makkelijk in de camera plaatsen waardoor je geen aparte filterhouder nodig hebt.

Het mooie van de Canon camera is dat je iedere Canon lens of lens met een Canon (EOS) vatting kunt gebruiken. Zelf heb ik de Canon EOS 70-200 gebruikt, maar ook lenzen van Zeiss met een Canon vatting. Wil je een telescoop gaan gebruiken dan zitten er in de set twee EOS adapters: een voor telescopen met een M42 schroefdraad en eentje voor M48 schroefdraad. Schroef een van deze adapters aan je telescoop en je kunt hem zo aan je camera bevestigen.

Normaal gesproken stop je een batterij in je camera en als die leeg is, laad je hem op. Wil je echter de hele nacht blijven fotograferen, dan kun je met een power adapter langer doorgaan dan met een batterij. De power adapter sluit je aan op 220 Volt of op USB power, zoals een powerbank. De power adapter komt in plaats van je gewone batterij. Beide soorten adapters lever ik mee, naast de standaard batterij plus oplader.

Ben je nog niet toe aan volledige automatisering van je astrofotografie sessies dan kun je met de Timer Remote control je camera zo aan sturen dat deze meerdere opnames van bepaalde duur maakt. De remote control bestaat uit een ontvanger die je op de flitserschoen van je camera plaatst en een afstandbediening waarmee je het aantal en de duur van de opnames programmeert. Zo kun je dus simpel de hele nacht door fotograferen en vanuit je huis de voortgang zien op de remote control.

De camera kan met een Arca Swiss L-adapter zowel staand als liggend aan een statief vast gemaakt worden wat voorzien is van een Arca Swiss klem. Ik heb zelf op mijn tracker zo’n klem gemonteerd waardoor je de camera makkelijk kunt vastzetten.

De camera komt met een Sandisk SDXC Ultra 64GB geheugenkaart. Voldoende capaciteit om meerdere (winter)nachten door te kunnen fotograferen.

Verder zit er nog een extra lange Micro USB naar USB A kabel bij, mocht je de camera vanuit een computer willen gaan besturen.

Spullen die ik ook nog kan leveren, die niet “typisch Canon” zijn: een Move-Shoot-Move tracker met laser pointer voor polar alignment, een heel stabiel Gitzo statief, verschillende soorten Arca-Swiss klemmen om de L-adapter aan een statief of tracker te kunnen koppelen. En zelfs nog een paar lichtsterke F/2 Zeiss Makro Planar (vlak beeldveld) lenzen met respectievelijk 50 en 100mm brandpuntsafstand. Deze lenzen zijn in vergelijking met Canon Autofocus lenzen heel makkelijk handmatig scherp te stellen en hebben een zeer vlak beeldveld waardoor vervorming in de hoeken minimaal is. Neem contact met me op als je interesse hebt in een van deze lenzen, de tracker, het statief of de Arca Swiss klemmen.

Ik heb drie foto’s bijgevoegd die met deze camera zijn gemaakt. Wil je meer foto’s zijn van de verschillende delen van de set, kijk dan op mijn Marktplaats advertentie: https://link.marktplaats.nl/m2130940742

Kenmerken

Categorie
Digitale spiegelreflexcamera's
Merk
Canon
Type
EOS 80D
Conditie
Lichte gebruikssporen
Serienummer
373024001190

Gebruiker

Tom (Meer info)

De Koog

(Niet gevalideerde gebruiker)