Shape Follow Focus Friction & Gear for DSLR Camera

Shape Follow Focus Friction & Gear for DSLR Camera

Shape Follow Focus Friction & Gear for DSLR Camera

251 x bekeken sinds 17 okt 2022 22:02

Omschrijving

SHAPE Follow FOCUS FRICTION & GEAR CLIC

De SHAPE Friction & Gear Follow-Focus Clic met verstelbare markering is gemaakt van lichtgewicht geanodiseerd CNC-aluminium voor sterkte en duurzaamheid. Het is ontworpen om te bevestigen aan standaard 15 mm staven van schoudersteunen en andere rigs. Het wordt er eenvoudig op bevestigd via een klemsysteem. Je zou de Clic bovenop de staven plaatsen en vervolgens een SHAPE-gepatenteerde hendelklem onder de staven schuiven en sluiten, en de hendel vergrendelt en houdt de Clic stevig op de staven vast.

Het focusmechanisme van de Clic werkt ook met een klemsysteem, dat wanneer ontgrendeld het focusmechanisme losmaakt en horizontaal kan worden verplaatst. Het beweegt zo om zich dichter bij de lens aan te passen. Terwijl het beweegt, beweegt het belangrijkste kenmerk - de focusschijf - mee, en de focusschijf bereikt de lens. De focusschijf kan een wrijvingswiel of een tandwiel zijn. Beide zijn aanwezig in dit pakket en het vervangen van de ene door de andere wordt bereikt met behulp van de meegeleverde inbussleutel. Het wrijvingswiel heeft een rubberen buitenoppervlak dat tegen de lens zou drukken, er stevig contact mee zou houden en nauwkeurige en slipvrije scherpstelling zou garanderen. Het wrijvingswiel zou goed dienen voor de meeste lenzen en is gemaakt van hoogwaardig rubber dat bij koude temperaturen niet te koud wordt om zijn grip te verliezen. Het tandwiel zou geschikt zijn voor die lenzen die specifiek tanden op hun focusringen hebben, en het zou dit doen zonder ringtandwielen, door de 0.8-pitch-tandwielen in de tanden te drukken.

Het focusmechanisme kan aan de linker- of rechterkant van de lens worden gebruikt, afhankelijk van de richting waarin u de Clic op de staven plaatst. En de focusschijf zelf kan zowel voor als achter het focusmechanisme worden gebruikt, dus om een ​​grotere verscheidenheid aan lenslengtes te accommoderen. Om de schijf naar achteren te verplaatsen, zou je eerst twee schroeven uit de versnellingsbak moeten draaien. Zodra de schroeven zijn verwijderd, kan de focusschijf gewoon worden omgedraaid voor gebruik met langere lensconstructies. De witte markeringsschijf rechts van de rode knop is gemaakt van zeer resistent Delrin-thermoplast. Het kan worden beschreven met niet-permanente markeringen om focusmetingen voor verschillende vooraf bepaalde opnamen te markeren, en het is uitwisselbaar en daardoor kunnen veel vooraf bepaalde metingen aan uw zijde worden gehouden. Bovendien wordt een inschuifbare markering van aluminium meegeleverd om naast de markeringsschijf te worden bevestigd en te worden verplaatst en vastgezet in posities langs de schijf.

Functies

Compatibel met standaard staven van 15 mm
Klemhendelsysteem
Nauwkeurige focus en afstelling
Follow focus kan aan de linker- of rechterkant worden gemonteerd
Lichtgewicht aluminium

Technische data

Materiaal: CNC gefreesd aluminium
Afmetingen (BxDxH): 181 x 89 x 108 mm
Gewicht: 0,32 kg

Kenmerken

Categorie
Overig
Merk
Overig
Conditie
Lichte gebruikssporen

1 jaar actief op Fotoapparatuur

Sint-Pieters-Leeuw

Gevalideerde gebruiker