Je blokkeert onze banners :(

Hoi! We zien dat je waarschijnlijk AdBlock, Ghostery, NoScript of andere software gebruikt die onze banners ontregelt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je Fotoapparatuur.nl in essentie inkomsten die we hard nodig hebben.Help ons door Fotoapparatuur.nl te whitelisten of beleef fotoapparatuur.nl zonder banners en neem een abonnement.

Huisregels en andere weetjes

1. Inleiding

Om de goede sfeer en het vrije karakter van Fotoapparatuur.nl te waarborgen hebben we besloten een aantal huisregels in te stellen. Tot voor kort vonden we dit niet zo nodig, echter met het groeien van Fotoapparatuur.nl blijken er toch bezoekers te zijn die het nodig vinden het vrije karakter van Fotoapparatuur.nl te schaden en te misbruiken, redacteurs aan te vallen op hun schrijfstijl of moderators op het forum niet serieus te nemen. Om het voor jullie eenvoudiger te maken hebben we dus vanaf vandaag huisregels waar een ieder zich aan dient te houden. Wanneer je (serieuze) vragen hebt over deze regels laat dit dan weten via info@fotoapparatuur.nl. We hopen dat jullie de regels respecteren, zodat Fotoapparatuur.nl een plezierige en interessante plek op het internet blijft en waar wij met plezier aan kunnen werken.

2. De algemene regels

Om gebruik te maken van bepaalde diensten op fotoapparatuur.nl dien je een account aan te maken. We gaan er van uit dat je deze gegevens serieus invult. Zeker wanneer je gebruik maakt van het vraag een aanbod gedeelte is dit belangrijk. Expres gegevens verkeerd of onjuist invullen met als doel ons of potentiële kopers te misleiden is niet toegestaan. We verwachten van iedere gebruiker dat deze zich op "normale" wijze uitdrukt wanneer hij gebruikt maakt van 1 van onze communicatie systemen.

Dus let op onderstaande zaken : Reageer niet MET HOOFDLETTERS, dit komt over als schreeuwen op de ander; Besteed aandacht aan je bericht en probeer het in correct Nederlands te formuleren; Wees niet kwetsend naar een ander; Probeer niet expres een ander uit te lokken met je bericht; Respecteer een ander zijn hobby, werk of mening. De moderators kunnen berichten verwijderen wanneer een gebruiker zich hier niet aan houdt. Ben je het er niet mee eens als dit gebeurt zie dan het onderdeel "Klachten".

Het is niet toegestaan om: Fotoapparatuur.nl te beschadigen of te bekladden Comments of reacties onnodig te herhalen De privé gegevens van een ander openbaar te plaatsen Een andere login dan die van jezelf te gebruiken Proberen in te breken op 1 van onze systemen 1 van onze systemen te gebruiken voor spam of ander misbruik (bijv. veelvuldig commerciële berichten versturen via het PB systeem) Ander beeld / audio / video materiaal dan daar waar je de rechten van hebt te plaatsen (i.v.m. copyright) Berichten te plaatsen die onder de noemer SPAM vallen Referal codes in berichten / signatures of dergelijk op te nemen Ook kan het gebeuren dat je een fout of typo tegenkomt op de site. Foutjes maken we allemaal, dus kom je iets dergelijks tegen stuur een bericht aan de betreffende persoon of meldt het even op het algemene email adres, dan passen we het direct aan. We stellen het minder op prijs wanneer je direct een topic hier over begint of onder het artikel reageert zonder dat we een kans hebben gehad het aan te passen.

3. Het forum

Ons Forum is wat "vrijer" dan je van de meeste fora misschien gewend bent. Traditioneel praten fotografen hier met elkaar zonder een blad voor de mond te nemen. Ieder onderwerp mag worden besproken maar houd je aan de bovenstaande regels en hou onderstaande punten in het oog: Wil je zelf een vraag stellen in het forum check dan eerst of de vraag al niet eerder voorbij gekomen is (gebruik de zoekfunctie), kom je niet iets soortgelijks tegen stel dan gerust je vraag;. Kijk eerst in welke categorie je vraag thuis hoort, en stel je vraag helder en duidelijk. Een vraag als "welke camera moet ik kopen" zal je niet veel verder helpen dan een paar flauwe opmerkingen van andere bezoekers. Stel je vraag altijd maar in 1 categorie, ook al twijfel je of het de juiste is. Blijf on topic. Wanneer een draadje met een serieuze vraag ontspoort heeft niemand er meer wat aan. Alle onderwerpen behalve die aan de koffietafel dienen zich hier zoveel mogelijk aan te houden. Moderators waarschuwen enkele keren om on topic te blijven daarna wordt er ingegrepen of wordt dat deel van het draadje naar de koffietafel veplaatst. Wanneer je zelf vindt dat het onderwerp klaar is of je vraag beantwoord, vraag dan om een slotje, dit voorkomt dat op een later moment het onderwerp ineens weer boven water komt. Wanneer je onderwerp gesloten wordt, staat daar altijd een melding bij met de reden. Ben je het niet eens met deze reden kijk dan even bij het onderdeel "Klachten" Ruzie niet openlijk op het forum Heb je een klacht over een andere gebruiker? Neem contact met ons op en leg helder en duidelijk uit waar de klacht over gaat. Als we je vraag gegrond vinden zullen we het uitzoeken en je hierover berichten. Vind je dat een onderwerp ontspoort? Ga niet lopen schreeuwen "dit onderwerp gaat nergens meer over" maar stuur de moderators gewoon even een mailtje waarom je vindt dat het ontspoort.

Voor personen die zich niets aantrekken van deze regels bestaat het onderdeel "overtredingen en sancties".

4. Overtredingen en sancties

Overtreding : Overtredingen van de huisregels, openlijk negeren van moderator-aanwijzingen of opzettelijk de goede sfeer bederven. Veelvuldige 'kleinere overtredingen' zonder dat er vooruitgang of verbetering lijkt op te treden. Sanctie: Een schriftelijke waarschuwing per e-mail of PB


Overtreding: Andere gebruikers met opzet beledigen of dan wel anders irritant aanwezig zijn, zulks ter beoordeling van fotoapparatuur. Sanctie: Een schriftelijke waarschuwing en een tijdelijke 'afkoelban' van minimaal één dag of zolang als geacht wordt nodig te zijn afhankelijk van de situatie of ernst van de overtreding.


Overtreding: Opzettelijk blijven herhalen van topics die net gesloten zijn. Met opzet onzin in allerlei draadjes posten, mega-spammen, 'malafide' hyperlinkjes posten, en dat soort zaken. Het meerdere keren ontvangen van een schriftelijke waarschuwing voor identieke overtredingen. Sanctie: Een schriftelijke waarschuwing en een tijdelijke ban van minimaal zeven dagen of zolang als geacht nodig te zijn afhankelijk van de situatie of ernst van de overtreding.


Overtreding: Ernstig over 'de grens' gaan, gedrag zoals bedreigingen / discriminatie e.d. Sanctie: Permanente ban van minimaal één jaar of zolang als geacht nodig te zijn afhankelijk van de situatie of ernst van de overtreding. Een eventuele unban kan alleen geschieden door tussenkomst van de site beheerders. Zie voor meer informatie daarover het onderdeel 'de Klachtencommisie'.


Ik ben geband, en nu? Helaas even helemaal niets, natuurlijk kan je nog wel gewoon mee lezen op het forum of de site. Wanneer je een permanente IP ban gekregen hebt is ook dit niet meer mogelijk. Wanneer je een tijdelijke ban gekregen hebt staat er in de mail die je ontvangen hebt een datum wanneer je contact met ons op kan nemen voor het vragen van een unban. Eerder vragen om een unban heeft dan ook geen zin.

Ik ben het niet eens met de sanctie of wil van mijn permanente ban af. Wanneer je een sanctie ontvangt moet je je eerst maar eens afvragen of deze niet terecht is, veel mensen vergeten deze eerste stap waardoor een vervolg meestal zinloos is. Is de uitleg die je ontving bij de mail niet duidelijk, leg dan in duidelijke taal uit wat je er niet aan begrijpt en ga het gesprek aan met de moderator die je de sanctie heeft opgelegd. Komen jullie er samen niet uit neem dan contact op met de site beheerders via info@fotoapparatuur.nl . Deze hebben te allen tijde de bevoegdheid om een sanctie ongedaan te maken. Bedenk wel dit gebeurd zeer zelden en alleen na intensief overleg met de moderators.

5. Klachten

Wanneer je het niet eens bent over hoe je door een van de medewerkers van fotoapparatuur.nl behandeld ben of heb je een ander probleem over iets op de site? Stuur je bericht aan info@fotoapparatuur.nl en leg duidelijk en rustig uit wat het probleem is. (tip: ben je erg boos... wacht een dagje met ons mailen zodat e.a. heeft kunnen bezinken, dat voorkomt dat de zaak escaleert). Een serieuze klacht wordt altijd serieus behandeld. Heb je een ban gekregen omdat je 1 van de regels ergens hebt overtreden, zit dan rustig je tijd uit. Eerder vragen om herstel heeft geen zin. Stiekem een nieuw account aanmaken onder een andere naam kunnen we ook niet aanraden, we komen daar toch wel achter en resulteert altijd in een IP ban. Mail je ons alleen om: te zeuren te zeggen dat je niets aan de site vindt je gelijk te krijgen te zeggen dat je een artikel niets vindt ons dingen te verwensen of te bedreigen Bespaar jezelf de moeite, dergelijke berichten belanden bij ons direct in de prullenbak. Houd de eer aan jezelf en verwijder onze site uit je favorieten.