Canon EF 24mm F/1.4 L USM mark II in nieuwstaat - EF 24mm f/1.4L II USM

Canon EF 24mm F/1.4 L USM mark II in nieuwstaat

Canon EF 24mm F/1.4 L USM mark II in nieuwstaat

55 x bekeken sinds 02 feb 2024 17:47

Omschrijving

Dit objectief verkeert werkelijk in nieuwstaat, alsof het zo uit de winkel komt: er zijn minder dan 75 foto's mee geschoten omdat ik kort na de aanschaf van dit objectief de Canon TS-E 24 mm f/3.5 L mark II heb aangeschaft.

De Canon EF 24 mm F/1.4 L USM mark II is een krachtig groothoekobjectief met een lichtsterkte van f/1.4 en een combinatie van UD en asferische lenselementen.
De EF 24 mm f/1.4L II heeft alles voor een superieure beeldkwaliteit. De beelden zijn ragscherp en mooi contrastrijk.
De EF 24 mm f/1.4L Mark II heeft een grootste lensopening van f/1.4 en is daardoor ideaal voor fotografie bij weinig licht. Het mooi cirkelvormige diafragma en de kleine scherptediepte bij F 1,4 zorgen voor fraaie onscherpte van de achtergrond.
Een brandpuntafstand van 24 mm is ideaal voor fotojournalisten, landschapfotografen en urban- en interieurfotografie

Bij deze EF 24 mm f/1.4L Mark II is de beeldkwaliteit sterk verbeterd t.o.v. zijn voorganger, dankzij de twee uiterst nauwkeurige asferische lensdelen die aberraties, beeldkromming en vervorming perfect corrigeren. De chromatische aberratie die vaak optreedt bij supergroothoekopnamen wordt gecorrigeerd door twee UD lenselementen, zodat van hoek tot hoek een optimale beeldkwaliteit is gegarandeerd. De gepatenteerde coating op de lenselementen is door Canon speciaal ontworpen voor digitale fotografie. De coating helpt overstraling en reflecties als gevolg van weerspiegeling op interne componenten te minimaliseren. Door de oorzaak weg te nemen, reduceert de coating reflecties en helpt het contrastrijke beelden te produceren.

De stille USM (Ultra Sonic Motor) van de EF 24 mm f/1.4L II garandeert razendsnel automatisch scherpstellen met fulltime handmatige aanpassing. Het zwevende interne scherpstelsysteem zorgt voor een hoge beeldkwaliteit over het gehele scherpstelbereik. De 'L' serie objectieven van Canon zijn ontworpen voor intensief gebruik in de dagelijkse praktijk. Water- en stofbestendige afdichtingen bieden extra bescherming.

Het objectief wordt compleet geleverd met originele verpakking, instructieboekje, zonnekap en lens pouch.

Liefst ophalen in Berghem (bij Oss). Opsturen tegen kostprijs kan uiteraard ook.

Kenmerken

Categorie
Lenzen (AF)
Merk
Canon
Type
EF 24mm f/1.4L II USM
Conditie
Nieuwstaat

16 jaar actief op Fotoapparatuur

Berghem

(Niet gevalideerde gebruiker)