Je blokkeert onze banners :(

Hoi! We zien dat je waarschijnlijk AdBlock, Ghostery, NoScript of andere software gebruikt die onze banners ontregelt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je Fotoapparatuur.nl in essentie inkomsten die we hard nodig hebben.Help ons door Fotoapparatuur.nl te whitelisten of beleef fotoapparatuur.nl zonder banners en neem een abonnement.

Thirca

Thirca

BESCHRIJVING

Geen beschrijving

REACTIES


Wout Nooitgedagt op 08 Apr 2009 23:04
Duidelijk. Wat mij betreft kan je zover gaan als nodig is om je 'verhaal' te vertellen. Als theatermaker werk ik alleen maar met de 'alsof' situatie en daarin is alles geoorloofd. Ik denk dat ik mede daarom binnen de fotografie meer opzoek ben naar een benadering van de realiteit. Al zal ik wanneer ik meer ervaring heb opgedaan met flitsen en PS zeker ook beelden gaan ensceneren om een 'verhaal' te vertellen. Die beelden zullen dan wat mij betreft een nieuwe 'wereld' moeten oproepen (zoals bv Francis Bacons werk doet). Ik mis in jouw beeld waarschijnlijk een 'verhaal' waar de bewerking een meerwaarde voor is. ps: Ik vind lippenstift een fascinerend fenomeen. Wanneer een vrouw (of man) opgewonden is stoormt er meer bloed door haar lippen, waardoor ze roder worden. Dit is dus een sexueel signaal voor het andere geslacht (of het zelfde geslacht) Door je lippen continu (een dagdeel lang) rood te stiften zonder dat je daadwerkelijk opgewonden bent geef je een signaal af dat niet overeenkomt met je gevoel. Misschien is zo'n vrouw op zo'n moment aan het denken aan een lekke fietsband, rekeningen of is ze zelfs depressief, terwijl haar lippen continu uitstralen dat ze tochtig/ loops is. Een vreemd gegeven wat mij betreft. ;)
Dustbak op 08 Apr 2009 22:04
Ik begrijp je punt, ik deel hem niet. Ik pas beelden aan totdat zij zijn wat ik vind dat het moet zijn. Danwel met natuurlijk licht, danwel met flits of ander gemanipuleerd licht. Ik manipuleer in de nabewerking of niet. Totdat ik het beeld krijg dat ik voor ogen heb. Van de persoon zoals ik die voor mij zag. Ik laat mij daardoor niet leiden door dogmatisch vasthouden aan noties als het moeten weergeven zoals je het vastlegt bij het bestaande licht zonder verdere manipulatie. Als je delen van mijn tekst gebruikt neem dan alles en niet alleen datgene wat je kunt gebruiken. Mijn hele tekst was, mooier als het al mooier is waarmee ik aangeef dat ik een weergave maak zoals ik die 'zag'. Dus niet mooier omdat de 'realiteit' niet mooi genoeg zou zijn. Voor mij was dit de realiteit. Met jouw instelling tot hoever mag je dan gaan? Moet alles met bestaand licht? Mag je flitsen? Mag je met kleuren licht stoeien? Mag je doordrukken en tegenhouden? Mag je een puistje wegwerken omdat die er normaliter niet zit? Nee hoor, dan maak ik wat ik graag zie en soms is dat dit en soms dus niet ;)
Wout Nooitgedagt op 08 Apr 2009 22:04
Steriotype zoals reklames, MTV, TV, presentatrices, playboy ten opzichte van 's morgens uit bed komen zonder make-up, het meisje van de bakker en de vrouw die na dertig jaar nog voor een klas staat. Niemand heeft mij benoemd en het gaat ook niet om moeten of willen. Ik geef je slechts mijn mening. In je opmerking dat 'opgepoetst' net zo steriotype is als 'naturel' kan ik me niet vinden. Het zijn de 'krasjes' die een persoon tot een persoon maken en dat kan ik niet als setriotype zien Ben benieuwd hoe oud ze is? Uiteraard maak jij je aanpassingen in PS vanuit jouw visie/ smaak en dat is waar mijn visie/ smaak dus in verschilt. Dat is wat ik aangeef. Niet meer niet minder. 'Mooier' weergeven komt op mij over alsof iets of iemand niet 'mooi' genoeg is. Mocht zij jeugdpuistjes hebben zoals je zegt/ suggereert dan zou een beeld die de jeugdpuistjes toont (met de rest van de structuren, oneffenheden en kleuren in haar gezicht) haar eigenheid meer recht aan doen. Een Homo Sapiens van haar leeftijd met een bewustzijn kan wat mij betreft geen ongeschonden en perfecte ziel hebben.
Dustbak op 08 Apr 2009 21:04
Stereotype ten opzichte van wat Wout? Wie heeft jou benoemd tot maatstaf daarvan of wie dan ook die ten alle tijden altijd alle imperfectie moeten/willen blijven zien? Onderhand is 'naturel' net zo'n stereotype als 'opgepoetst' wat mij betreft. Hoezo jonger? Weet jij hoe oud dit model is? Ik denk dat zij er eerder ouder uit ziet dan jonger. Ik ben het met je eens dat een kleine afbeelding zoals hier eigenlijk niet tot zijn recht komt doordat je heel veel details mist maar dat is helaas niet anders. Als je haar in de originele versie zou zien zou je zien dat zij niet heel veel anders is dan dat je hier afgebeeld ziet. Je doet zoveel aannames zonder dat je je daadwerkelijk verdiept in hetgeen je ziet. Ik vind dat nogal aanmatigend. In PS draai ik nooit aan knoppen. Ik kijk naar welke delen van het beeld naar mijn mening aanpassingen behoeven en in welke mate. Op basis daarvan maak ik een aanpassing. Er zit een wezenlijk verschil tussen de 2. Aan 'knoppen draaien' wil zeggen dat je maar iets doen zonder dat je exact weet wat er gebeurd. Het andere niet. Ook de werkelijkheid 'mooier' weergeven dan hij is is onderdeel van leven, als het al mooier is. Wie zegt dat deze weergave niet een betere weergave is van haar nog ongeschonden en perfecte ziel dan een weergave inclusief haar jeugpuistjes?
Wout Nooitgedagt op 08 Apr 2009 21:04
Geen conclusie, maar: 'komt op mij over als..' 'Niet veel bewerkt' is uiteraard subjectief. In PS kan een mm aan de knoppen draaien al een wereld van verschil maken. Haar menselijkheid/ dierlijkheid zie ik niet terug in dit portret en dat heeft niets met het model te maken. Ik denk dat de skin softening het effect geeft aan het beeld dat het onecht/ plastic wordt. Uiteraard ieder z'n smaak en het komt op mij over als angst voor 'inperfectie'. Ik vraag me af waarom je haar jonger, gladder en meer steriotype wil maken door de bewerking ten koste van haar eigenheid
Dustbak op 08 Apr 2009 20:04
Het zal je dan wellicht verbazen dat de bewerking eigenlijk niet heel veel meer is dan skin softening en dan ook nog op wijze waarbij elke porie en donshaar nog intact is gebleven. Verder is er behalve curves, tegenhouden en doordrukken niet heel veel bewerkt. Nogal een overdreven en zware conclusie die je trekt op basis van?...
Wout Nooitgedagt op 08 Apr 2009 19:04
Deze bewerking komt op mij over als een angst voor de menselijkheid.

Meer foto's van Dustbak

Negatief033.jpg Enrique _RAY4445.jpg Battle of the Chefs II

Foto Uploaden

  • KENMERKEN
  • Geplaatst in: Portret
  • Geplaatst op: 06 Apr 2009
  • 583x bekeken