Je blokkeert onze banners :(

Hoi! We zien dat je waarschijnlijk AdBlock, Ghostery, NoScript of andere software gebruikt die onze banners ontregelt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je Fotoapparatuur.nl in essentie inkomsten die we hard nodig hebben.Help ons door Fotoapparatuur.nl te whitelisten of beleef fotoapparatuur.nl zonder banners en neem een abonnement.

Het licht kruipt waar het niet gaan kan.

Het licht kruipt waar het niet gaan kan.

BESCHRIJVING

Carcokes-fabrieksterrein, Zeebrugge. Die stoel stond daar niet helemaal toevallig... ;) M645 Pro (deze keer met film in de achterwand), 45mm, f5.6, 1/30, Fuji Neopan 400, in... (tadaaa) Amaloco AM74 (dat zouden meer mensen moeten doen!) Voor het geval dat: die lichtpuntjes zijn geen stofjes, maar gewoon door het dak lekkend licht.

REACTIES


Peter Huppertz op 29 Jul 2008 11:07
Neeje... dit was een FAP-uitje naar het Carcokes-complex in Zeebrugge. Op zich was het een prachtige gelegenheid... ware het niet dat het licht die dag echt knetterhard was. Op dat moment liep er een uitdaging met als thema "licht". Eerst wist ik niet wat ik daarmee aan moest, maar toen ik daar rondliep dacht ik, eens kijken of ik dat licht zelf zichtbaar kan maken. Deze hal was nogal stoffig, dus daar heb ik even lekker rondgebanjerd om het stof op te doen waaien (licht zichtbaar maken). Die stoel stond in de schaduw, dus die moest ik even het licht in regisseren ;-) Technisch was het een lastige foto, want het onderwerpscontrast was veel te hoog... ik heb daar echt 5 minuten met een spotmeter staan puzzelen. Ik wilde hoe dan ook doortekening in de schaduwen houden, dus heb ik stevig moeten nivelleren. Die Neopan heb ik belicht op ik geloof 200 en vervolgens de ontwikkeltijd bekort om het contrast te nivelleren (AM74 is -- sorry, was -- van zichzelf al een nivellerende ontwikkelaar)... maar meer doortekening in de hoge lichten dan dit zat er echt niet in het negatief.
Ron op 28 Jul 2008 23:07
Ron op 28 Jul 2008 23:07
Software-migratie; hmmm, weet de IND hier van? Maar even geen flauwe grapjes: dat was toch wel een plezierig moment op een interessante plaats. Want je moet toevallig maar even in de buurt zijn als de zon schijnt en op zo'n manier dat kot in straalt. En er dan ook nog maar even een prachtfoto van weet te maken. Heb ergens wel een beetje 't idee dat het lichte gedeelte gerust een tikje donkerder had mogen zijn. En die stoel? Daar zul jij je wel in dat uitbundig zonnegloren hebben zitten koesteren.
Peter Huppertz op 28 Jul 2008 22:07
Die stonden er ook. Alleen was dat voor de software-migratie. Sindsdien zijn alle reacties verdwenen.
baarlezander op 28 Jul 2008 17:07
Vreemd, ik dacht dat hier hele verhalen aan reacties bij waren geschreven, maar nu staat er niks meer? Kan me de foto nog goed herinneren.

Meer foto's van Peter Huppertz

Ferre-twee-uur-oud.jpg Niet verkeerd wonen hier ;) Zwaar luchtje 3 Allan Holdsworth Trio

Foto Uploaden