Je blokkeert onze banners :(

Hoi! We zien dat je waarschijnlijk AdBlock, Ghostery, NoScript of andere software gebruikt die onze banners ontregelt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je Fotoapparatuur.nl in essentie inkomsten die we hard nodig hebben.Help ons door Fotoapparatuur.nl te whitelisten of beleef fotoapparatuur.nl zonder banners en neem een abonnement.

Charleroi

Charleroi

BESCHRIJVING

Geen beschrijving

REACTIES


Ron op 03 Feb 2006 21:02
OK, met deze repliek word er het e.e.a. genuanceerd. Ik ben wellicht nog te kort geboeid door deze Gallery, die bijna iets van een forum krijgt, om de aanleiding voor jullie irritatie op z'n juiste meritis te kunnen inschatten. Als het zo zou zijn dat Fred, die toch wat zinnige opmerkingen plaatste, jullie voornamelijk aan het feuten is, dan zou ik er absoluut niet meer op reageren. Want laten we wel zijn: als je geen enkel commentaar op je foto's krijgt, lijkt mij dat niet leuk en zul je na verloop van tijd vanzelf ophouden met inzenden. Zo gaat het vast en zeker ook met steekjes onder water (of onder de gordel)
Rien Meulman op 03 Feb 2006 16:02
Ron, ik denk dat je iets meer ingezetene van het forum moet zijn om te begrijpen wat hier aan de hand is. Ik ben de laatste die zal zeuren over terechte kritiek. Feit blijft dat Fred zich hier speciaal heeft aangemeld om de moderatoren eens lekker onderuit te kunnen halen. Fred komt af en toe eens langs om de zaak op te ruien en dat vind ik ongepast. Daartegen ageer en niets anders. Als je mijn foto slecht vindt, zeg het dan gerust, maar hier oordeel je over een discussie waarvan je de achtergrond niet kent. Noch Ivo noch ikzelf zijn types die enkel lof over hun eigen werk willen horen, laat staan zelf afroepen. Wij stellen ons beiden kwetsbaar op, maar niet als er misbruik van gemaakt wordt.
Ron op 02 Feb 2006 21:02
Tjonge, tjonge, wat een prettige manier om van gedachten te wisselen. Als je hier je foto's plaatst, moet je toch ook enigerlei mate van kritiek kunnen verdragen? Als een hoogspringer de lat er eens een keertje af gooit, zegt'ie toch ook niet tegen z'n trainer die hem adviezen geeft om dat de volgende keer te vermijden: "doe jij het dan beter!" Al had die man een houten been, dan nog niet. Ik ken Fred niet en hij mij ook niet, maar ik kan niet voldoende argumenten vinden om nu maar meteen met fruit te gaan gooien, om nog maar te zwijgen over het ejaculeren op bariet, zoals Ivo dat wat plastischer uitdrukte. Vooral doorgaan met masturberen op je eigen werk jongens. En als je niet wilt dat de boter in je nek loopt, moet je er niet mee op je hoofd in de volle zon gaan lopen.
Rien Meulman op 30 Jan 2006 16:01
Ik kan best tegen wat kritiek Reinier, maar ik heb het idee dat Fred niet helemaal oprecht is. Zijn verwijzing naar de voorbeeldfunctie vind ik ook flauw. Kennelijk zijn er wat lieden die hun haar terug willen halen door negatief commentaar te geven op foto's. Een vorige keer had ik daar ook al last van.
F de Vlaam op 30 Jan 2006 09:01
mmm, heb zelf ook als eens een charleroi rondgelopen, vind dit op zich een sterk beeld en je moet de inhoud zoeken in het contrast tussen billvoard and truck, maar de overige twee raken mij niet, dat zijn reclameborden in de rommel en hebben kunnen overal gemaakt zijn. Ze laten zeker niet de sfeer van Charleroi zien zoals ik die ervaren heb maar wel wat minder geraakt zijn over kritiek heren, ook als het van Fred komt. Ieder zijn mening
Albert Jacobs op 30 Jan 2006 01:01
Stja, Rien. Ik vind het een sterk beeld. Goed neergezet en fijn perspectief ! Maar ja..., dit oordeel zal wel niet passen bij Fred ? Dus wat te doen... bij een Fred die geen beelden plaatst ! Negeren...
ruben op 30 Jan 2006 00:01
de `moderators` bewijzen zich al genoeg. Tof dat jullie je strooptocht delen Dat is toch motiverend voor iedereen.
Rien Meulman op 29 Jan 2006 23:01
>>nachtfotografie lukt trouwens het best bij valavond, met nog wat daglicht maw, dan vermijd je uitgevrete witten<< Was precies moment. Het enige uitgevreten wit wat er in de foto zit zijn de pitten van de lampen, als dat niet uitgevreten mag zijn, dan wordt de foto oersaai. Het onderwerp is niet de grauwheid van Charleroi, want die is niet op die plek te vinden. Het is slecht een compositie die me trof vanwege zijn mooi kleuren en lijnenspel. De associaties die jij opwerpt heb ik er niet bij waren ook niet mijn bedoeling om uit te beelden. Ik vind je voorstellen eigenlijk ook wat te stereotiep, alsof je alleen naar Charleroi mag om de door jou genoemde zaken uit te beelden.
hans van de Griendt op 29 Jan 2006 21:01
Hallo Fred Gelul van een dronken aarbei moet je niet al te letterlijk nemen, ik heb nog nooit een dronken aarbei gezien. Dat mijn vogeltjes niet jou cup of tea zijn maakt niet uit als we allemaal hetzelfde fotografeerden was het erg gauw saai, al fotografeer ik niet alleen vogels. Dat de foto's waar het hier om gaat beter kunnen zit wat in, maar om ze helemaal van tafel te vegen gaat me wat ver..
Fred op 29 Jan 2006 21:01
Beste Hans, Je moet je daar niet voor excuseren. Iedereen heeft recht op een eigen mening. Bovendien hebben we niet allemaal dezelfde affiniteit voor dezelfde fotografie: jou vogeltjes beelden, mooi in zekere zin, maar niet my cup of tea bvb. Charleroi is veel grauwer en er is veel meer industriële industrie dan je ziet... het beeld zit tss hamer en aambeeld, door de horizon in het midden te plaatsen, versterk je dat. Wat is het onderwerp: het licht en de tekst op het reclame bord? De vermoedelijke industriële activiteit? Het contrast tss beide werelden? Dat van het "lullen van een dronken aardbei" zullen we maar negeren...
hans van de Griendt op 29 Jan 2006 20:01
Ik zie wel industriële activiteiten, en een grauwe sfeer. Sorry Fred.. jij vind het niks, maar ik vind jou commentaar gelul van een dronken aardbei..!!
Fred op 29 Jan 2006 20:01
Als het om de kleur gaat... Probeer dan er meer eenzelfde kleurcontrast in te krijgen (beeld 1 heeft niet hetzelfde coloriet)en ook dat de horizon niet het beeld in het midden doorsnijdt, nachtfotografie lukt trouwens het best bij valavond, met nog wat daglicht maw, dan vermijd je uitgevrete witten. In dit beeld was wellicht iets boeiend aanwezig, aan de horizon vermoed men een industriële activiteit. De grauwe sfeer die in Charleroi duidelijk aanwezig is, is niet te vinden op de beelden. Interessant als oefening voor zichzelf, niet interessant voor andere aanschouwers imho. Als je beelden "publiceert" hou je rekening met je publiek. :)
Ivo op 29 Jan 2006 20:01
Ik vind deze foto overigens héél mooi.
ronald koster op 29 Jan 2006 19:01
Fred, Inderdaad er moet een balans zijn wat zelfkritiek betreft. Jij moet ontzettend kritisch zijn op je eigen werk, ik kan namelijk niets van jouw werk vinden................
hans van de Griendt op 29 Jan 2006 19:01
Nou slecht kan ik het niet noemen.. Mooie serie hoor. Ik vind het commentaar van Fred eerlijk gezegt nergens op slaan.. Als je het niet mooi vind oke, maar wat heeft dat met voorbeeldfunctie van moderators te maken.??
Rien Meulman op 29 Jan 2006 19:01
Deze serie gaat mij vooral om de kleur. Die vind ik mooi uitgepakt. Aangezien Fred dit slechts ballast vindt, zijn dit voor hem paarlen voor de zwijnen, neem ik aan. Maar het staat iedereen vrij dit niet mooi te vinden.
Huibert op 29 Jan 2006 18:01
Ik zie wel eens beroerdere beelden voorbijkomen. Lang niet slecht toch, deze plaat.
Ivo op 29 Jan 2006 18:01
Tjonge Fred, je zou ze op bariet moeten zien, je komt dan geheid klaar.
Fred op 29 Jan 2006 17:01
Nu beginnen de moderators ook nog de IG te bevuilen met alledaagse, weinig_zeggende prenten :) . Alle gekheid op een stokje, men kan niet iedere dag geïnspireerd zijn, dat gebeurt iedereen, maar de uitstap naar Charleroi was een gemiste kans voor beide. Geen I maar R, geen "keepers" dus... Als moderators hebben jullie een voorbeeldfunctie :) . Kritischer zijn voor jullie eigen werk... zou ik zeggen

Meer foto's van Rien Meulman

Berlijn Karl Marx Allee Bootcamp Mostar bulevard De kelders van het kasteel

Foto Uploaden

  • KENMERKEN
  • Geplaatst op: 29 Jan 2006
  • 1001x bekeken