Je blokkeert onze banners :(

Hoi! We zien dat je waarschijnlijk AdBlock, Ghostery, NoScript of andere software gebruikt die onze banners ontregelt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je Fotoapparatuur.nl in essentie inkomsten die we hard nodig hebben.Help ons door Fotoapparatuur.nl te whitelisten of beleef fotoapparatuur.nl zonder banners en neem een abonnement.

Archid, Roemenië

Archid, Roemenië

BESCHRIJVING

Opa is op vakantie geweest... onder andere naar Roemenië (en ja, er is nog een hoop Roemenië buiten Boekarest). Daar is het laatste woord nog niet over gezegd, maar deze zegt meer dan duizend woorden.

REACTIES


Ed van den Bergen op 01 Jul 2008 12:07
Het is allemaal zo oneerlijk verdeeld. Word je hier geboren, dan ben je qua welvaart zoveel beter af. De foto laat een idyllisch beeld zien van hoe het hier ook ooit was. De goeie ouwe tijd. Foto's zijn illusies. Het gaat je goed, Peter!
Peter Huppertz op 01 Jul 2008 00:07
> Al besef ik dat voor velen het leven best zwaar zal zijn. Lang verhaal kort: voor velen is het leven zo zwaar dat het feitelijk uitzichtloos is, als in "ze hebben geen enkel uitzicht op verbetering". Stromend water is er niet. Toiletten en douches dus ook niet. Infrastructuur is niet aanwezig. Er is weliswaar stroom, maar als het weer slecht wordt, kan je maar beter op zoek naar de kaarsen. Hygiène staat op een voor EU-begrippen uitzonderlijk laag pitje, en infectieziektes zijn meer regel dan uitzondering. Het toilet is een gat in de grond met een lekkend houten bouwseltje ergens in de modder, waarin je nog precies kunt zien (en ruiken) wat je er in de afgelopen maanden in hebt gedeponeerd. Netto resultaat is onder andere dat heel veel bewoners van dit dorp zwaarder aan de (zelfgestookte) drank zijn dan ik ooit heb meegemaakt. En hulp lijkt zinloos. Er is door een Nederlandse stichting in het dorp een gemeenschapshuis neergezet voor gemeenschappelijke voorzieningen, met sanitair en alles erop en eraan... the works. En wat dacht je wat? Het wordt niet gebruikt... Voor onze gastvrouw (een nicht van mijn vrouw, die daar woont, wat haar niet meevalt) kochten we in de 'stad' een kilometer of zes verderop (dat is een half uurtje met de auto) een paar hangplanten die ze graag wilde hebben. De lokale bevolking vond dat "geldverspilling".
Ed van den Bergen op 30 Jun 2008 08:06
Wauw, zo'n kijkje in Roemenie is prachtig. Al besef ik dat voor velen het leven best zwaar zal zijn. Doe de groeten aan je opa en zeg 'm dat weer eens wat foto's upload. Al dat spelen met z'n kleinkinderen. Kan wel wat minder he. Hebben jullie ook wat rust.

Meer foto's van Peter Huppertz

Zwaar luchtje 1 Veldmist Moe, maar gelukkig Rainbow over Loch Tay

Foto Uploaden

  • KENMERKEN
  • Geplaatst in: Algemeen
  • Geplaatst op: 30 Jun 2008
  • 751x bekeken